lederlaszlo.comMinden, ami pszichológia

Rólam

Egy úti pszichológus gondolatai magáról.

fotó: Szász Marcell

1989-et írtunk. Jól emlékszem arra a pszichológia órára, amikor először megkérdezték tőlünk: milyen területtel szeretnénk a későbbiekben foglalkozni.  A kérdéstől kissé elszabadult a pokol. Volt aki úgy érezte delfinek életét akarja kutatni,  egy kolléga a költészet lélektanával kívánt foglalkozni, egy kollegina a börtönök pszichológiáját érezte 19 évesen magához legközelebb. Ebben a felfokozott hangulatban muszáj volt valami nagyon vicces és csattanós dolgot  mondani. Így csúszott ki a számon az „úti pszichológus” kifejezés. Ez az, úti pszichológus akarok lenni…utazni, sok helyre eljutni és hasznosnak lenni.  Meglepett, hogy a szuper humoromon senki sem nevetett…Még  a kérdező kolléga is inkább érdeklődéssel nézett rám… Akkor még nem tudtam, hogy megfogalmaztam a tanácsadói munka lényegét és kimondtam igazából mi is leszek: úti pszichológus. Rendes úti pszichológus.

Columbo felügyelő a Futrinka utcában

Az elmúlt 20 évben közel 100 vállalkozással kerültem tanácsadói kapcsolatba. Igazi Futrinka utca: egyszemélyes kényszer vállalkozás, családi nagy üzem, franchise hálózat, multinacionális holding. Hogy mit csináltam pontosan?  Columbo felügyelő össze feladatát: gyilkos konfliktusok és félreértések feltárását és megoldását, (szervezetdiagnosztika) vesztesnek tűnő vállalkozások megerősítését és felemelését, (tréning és coaching)   haszontalan dolgok leválasztását a lényeges folyamatokról (folyamatszervezés, veszteségcsökkentés, KAIZEN). Akadt olyan munkám is ahol igazi tolvaj okozta munkahelyi problémákat kellett orvosolnom (csapat újraépítése) és segítettem  bankfiók alkalmazottjainak talpra állását egy fegyveres támadás okozta sokk után. (mentálhigiénés támogatás).

Aki ezek után még azt hiszi, hogy komoly ember vagyok, azt kérem, hogy nézze meg  a szakmai önéletrajzomat.

Szép napot mindenkinek!

Léder László

 

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

Szakterületeim

  • Szervezetfejlesztés
  • Vezetőképzés
  • Modern apaság kérdése

Szakmai céljaim

  • A hazai vállalatvezetési kultúra európai nívóra emelése
  • A modern apaság hazai szemléletének és társadalmi feltételeinek fejlesztése

Tanulmányaim

1989- 1994 Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológus,
1996-2000 Semmelweis Egyetem Phd tanulmányok: munkahelyi stressz kutatások
1999-2000 Karolinska Institute, Stockholm munkahelyi stressz kutatás és tanulmányok

Tanácsadó nyelvek

magyar, angol, német

Referenciáim

AON Hewitt, Eisberg Hungary, Eisberg Switzerland, HDI Ungarn, Gremon Sytems Zrt, Grey Communications, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, ORCO Property Group Company, Saxoo London, Pécsi Tudomány Egyetem, Ster Century, Triumph,  Semmelweis Egyetem, Strabag CLS Kft,Richter Gedeon NYRT, Ubichem Kutató Kft, Unicredit Bank,  Whyet Whitehall,  WHO.

https://lederlaszlo.com/wp-content/uploads/2017/02/youtube4.png.jpg